Over mij

Hi! Ik ben Stefanie Jansen en ik maak persoonlijke illustraties en zakelijke tekeningen onder de naam Schetsfabriek. Wil je een illustratie op maat, ben je op zoek naar een tekenaar die jouw verhaal in een duidelijke tekening op papier zet? Dan ben je bij mij aan het juiste adres!

Als kind was tekenen mijn grootste hobby. Uren kon ik mij vermaken met een potlood en papier. Tijdens mijn studententijd ben ik het tekenen wat uit het oog verloren. Na mijn studie heb ik 12 jaar als communicatieadviseur bij een gemeente gewerkt. Dat vond ik heel leuk, maar ik voelde ik dat ik meer in me had dan ik uitte.

Tekenen als communicatiemiddel
Tot ik in 2017 in aanraking kwam met zakelijk tekenen. Ik zag dat tekenen naast iets creatiefs het perfect middel is om je boodschap over te brengen! Ik voelde het meteen: die combinatie is het voor mij. De liefde voor tekenen kwam weer helemaal terug. Naast dat ik een opleiding volgde en het zakelijk tekenen in mijn baan kon inzetten, tekende ik in mijn vrije tijd veel.

Mijn eigen onderneming!
Ik begon met kaarten maken voor familie en vrienden, en ik deelde mijn creaties. Daar kreeg ik zoveel leuke reacties op dat mijn hobby groeide. In 2019 startte ik met Schetsfabriek en naast mijn parttime baan aan wat ik het liefste deed: tekenen. Het begon met heel af en toe een opdracht, dat eind 2019 meer werd.

Het roer volledig om
2020 is een bizar jaar voor de wereld. Ondertussen ging het met Schetsfabriek heel goed. Ik voelde aan alles dat ik met Schetsfabriek verder wilde. Maak je dan tijdens een crisis de keuze om je baan op te zeggen? Ja, dat is inderdaad wat ik heb gedaan. Hoewel ik nooit de ambitie had om volledig ondernemer te worden, is het juist iets wat precies bij mij past. Ik volg mijn eigen pad en kan mijn passie voor tekenen er volledig in kwijt.

Afwisselende opdrachten
Ik help mensen verder. De ene keer help ik een organisaties een vraagstuk of proces duidelijk in beeld te brengen. De andere keer maak ik een eyecatcher van een muurtekening om een kantoor meer sfeer te geven. Of ik maak een unieke illustratie voor bijzondere momenten die cadeau worden gegeven. Die afwisseling vind ik geweldig. Centraal staat mijn passie voor het tekenen.

Samenwerken?
Wil je meer weten, heb je een speciaal verzoek of wil je samenwerken? Leuk! Laat het me weten en neem contact met mij op.

Stefanie