Over mij

Hi! Ik ben Stefanie Jansen en ik help je met jouw boodschap simpel en leuk te vertellen: visueel.

Ik maak praatplaten om een complex beleid in simpele tekeningen uit te leggen. Ik teken live mee met jouw evenement of bijeenkomst. Of ik leer je de basiskneepjes van het zakelijk tekenen met mijn training zakelijk tekenen, online of op locatie.

Als kind was tekenen mijn grootste hobby. Uren kon ik mij vermaken met een potlood en papier. Tijdens mijn studententijd ben ik het tekenen wat uit het oog verloren. 12 jaar heb ik als communicatieadviseur bij een gemeente gewerkt. 

Een boodschap simpel overbrengen deed ik al, maar dan voornamelijk in tekst. Geloof me, daar valt al heel veel te winnen. Ik had het naar mijn zin, al voelde ik altijd al: ik wil ooit iets doen waar ik veel meer mijzelf en mijn creativiteit kan laten zien.

Tekenen als communicatiemiddel

In 2017 zag ik een tekenaar die onze visie die we tijdens een organisatiedag bepaalden getekend. Er klikte wat in mij. Dat is het! Ik volgde een opleiding en 1+1=3. Ik hielp mijn collega’s met beleidsplannen visueel vertalen, maar wilde er meer mee doen. De liefde voor tekenen kwam weer helemaal terug, ook in mijn vrije tijd tekende ik veel.

2019: Schetsfabriek

Wat begon met kaarten maken voor familie en vrienden, werden tekeningen in opdracht. Ik startte met Schetsfabriek in 2019 en naast mijn parttime baan werkte ik aan wat ik het liefste deed: tekenen. Ik deelde veel online en de opdrachten druppelden langzaam maar zeker binnen.

2020: Het roer volledig om

In 2020 werd dat steeds meer. Ik kwam op een punt dat het combineren van een part-time baan en een eigen bedrijf niet meer te doen was. Ik stond voor de keuze: blijf ik veilig waar ik zit of ga ik voor wat mij het meest energie heeft en waar ik mensen echt verder kan helpen met mijn talent? Ik waagde die sprong. Het is de perfecte combinatie van communicatie en tekenen. Ik volg mijn eigen pad en kan mijn passie voor tekenen en mijn creativiteit er volledig in kwijt. De beste keuze ooit!

Mensen verder helpen

Ik help mensen verder. De ene keer help ik een organisaties een vraagstuk of proces duidelijk in beeld te brengen. De andere keer sta ik op scherp tijdens een bijeenkomst om de belangrijkste punten te vangen in tekeningen. Ook kan ik jou de basis leren van zakelijk tekenen tijdens een training. Die afwisseling vind ik geweldig en het geeft mij enorm veel energie. De mooie reacties van mensen dat het hen écht verder helpt, daar doe ik het voor. Het zijn niet zomaar tekeningen.

En verder?

- Ik woon met mijn gezin dat bestaat uit Martin, dochter Liv (10) en zoon Sam (8) met veel plezier in Zwolle
- Ik ben een ochtendmens en sta doordeweeks om 5:30 uur op. Met een uur voor mezelf begin ik de dag heel relaxt of sportief. Kan het iedereen aanraden! - Van hardlopen naar krachttraining. Nooit verwacht te slepen met gewichten, maar ik heb er plezier in en het maakt mij fysiek en mentaal sterker.
- Ik lees veel boeken. Ik wissel boeken voor vermaak af met boeken over persoonlijke ontwikkeling. Zoek je tips? Ik heb er genoeg.
- Italië is mijn favoriete vakantieland. De prachtige stadjes, pastelkleurige gevels, mooie doorkijkjes, het eten, de koffie..moet ik nog doorgaan?
- Hak op de tak is my middle name. Een klein beetje chaotisch ben ik af en toe dus. Ik gooi het op mijn creativiteit!
- Laat mij een bijeenkomst tekenen en ik stuiter van energie. Dit is elke keer zó gaaf! - Ik geniet intens van mooie luchten. In de zomer ga ik gerust voor dag en dauw de deur uit om de zon te zien opkomen tijdens een wandeling.

Samenwerken?

Wil je meer weten, heb je een speciaal verzoek of wil je samenwerken? Leuk! Laat het me weten en neem contact met mij op.