Over mij

Hi! Ik ben Stefanie Jansen en ik help jou(w organisatie) met het vertellen van jouw verhaal in tekeningen.

Ik maak praatplaten om een complex beleid in simpele tekeningen uit te leggen. Ik help je met een visueel verslag van jouw bijeenkomst. Of ik leer je de basiskneepjes van het zakelijk tekenen met mijn training.

Als kind was tekenen mijn grootste hobby. Uren kon ik mij vermaken met een potlood en papier. Tijdens mijn studententijd ben ik het tekenen wat uit het oog verloren. 12 jaar heb ik als communicatieadviseur bij een gemeente gewerkt. Een boodschap simpel overbrengen deed ik al (best een uitdaging soms, om die taal wat makkelijker te krijgen ;-), maar dan voornamelijk in tekst. Ik had het naar mijn zin, al voelde ik altijd al: ik wil ooit iets doen waar ik veel meer mijzelf en mijn creativiteit kan laten zien.

Tekenen als communicatiemiddel

In 2017 hadden we een dag met collega’s om de ambitie te bepalen. En daar was een tekenaar aanwezig. Ik zag dat tekenen naast iets creatiefs het perfect middel is om je boodschap over te brengen! Ik voelde het meteen: die combinatie is het voor mij! Dat wilde ik ook doen. Ik volgde een opleiding en kon het zakelijk tekenen in mijn baan inzetten. De liefde voor tekenen kwam weer helemaal terug, ook in mijn vrije tijd tekende ik veel.

Mijn eigen onderneming!

Ik begon met kaarten maken voor familie en vrienden, en ik deelde mijn creaties. Daar kreeg ik zoveel leuke reacties op dat mijn hobby groeide. In 2019 waagde ik de stap om meer van die hobby te maken. Ik startte met Schetsfabriek en naast mijn parttime baan werkte ik aan wat ik het liefste deed: tekenen. Het begon met heel af en toe een opdracht, eind 2019 werd dat meer.

Het roer volledig om

In 2020 werd dat steeds meer. Ik kwam op een punt dat het combineren van een part-time baan en een eigen bedrijf niet meer te doen was. Ik moest een keuze maken. Ik voelde aan alles dat ik met Schetsfabriek verder wilde. Maak je dan tijdens een crisis de keuze om je baan op te zeggen? Ja, dat is inderdaad wat ik heb gedaan. Ik waagde die sprong. Hoewel ik nooit de ambitie had om volledig ondernemer te worden, ben ik er nu achter dat het juist precies bij mij past. Het is de perfecte combinatie van communicatie en tekenen. Ik volg mijn eigen pad en kan mijn passie voor tekenen er volledig in kwijt. Heb ik een nieuw idee? Dan doe ik dat gewoon. Elke dag ben ik blij dat ik die sprong heb gewaagd. De beste keuze ooit!

Mensen verder helpen

Ik help mensen verder. De ene keer help ik een organisaties een vraagstuk of proces duidelijk in beeld te brengen. De andere keer sta ik op scherp tijdens een bijeenkomst om de belangrijkste punten te vangen in tekeningen. Ook kan ik jou de basis leren van zakelijk tekenen tijdens een training. Die afwisseling vind ik geweldig en het geeft mij enorm veel energie. De mooie reacties van mensen dat het hen écht verder helpt, daar doe ik het voor. 

En verder?

- Mama van een dochter van 9 en een zoon van 7 dochter Liv en zoon Sam woon ik met veel plezier in Zwolle
- Ik ben een ochtendmens en sta doordeweeks om 5:30 uur op. Met een uur voor mezelf begin ik de dag heel relaxt of sportief. Kan het iedereen aanraden! - Sinds vorig jaar heb ik krachttraining ontdekt. Nooit verwacht hier ooit plezier in te krijgen. Is wel gelukt.
- Ik lees veel boeken. Ik wissel boeken voor vermaak af met boeken in de categorie 'zelfhulp'
- Italië is mijn favoriete vakantieland. De prachtige stadjes, pastelkleurige gevels, mooie doorkijkjes, het eten, de koffie..moet ik nog doorgaan?
- Hak op de tak is my middle name
- Met tekeningen zijn gestructureerd, maar geregeld ben ik iets kwijt en mijn bureau ziet er alles behalve gestructureerd uit
- Laat mij een bijeenkomst tekenen en ik stuiter van energie - Ik geniet intens van mooie luchten. In de zomer ga ik gerust voor dag en dauw de deur uit om de zon te zien opkomen tijdens een wandeling.

Samenwerken?

Wil je meer weten, heb je een speciaal verzoek of wil je samenwerken? Leuk! Laat het me weten en neem contact met mij op.