Visual Notes

Snel en simpel visuele aantekeningen met impact
 • Ben je allang afgehaakt bij de zoveelste vergadering en komt er maar geen beslissing?
 • Die inspirerende spreker tijdens dat evenement of webinar had hele nuttige informatie, wat was het ook alweer?
 • Heb je een verslag uitgetikt van die vergadering maar leest het? En kijk je er zelf ook niet meer naar om?
 • Wil je leren hoe je visueel jou verhaal of dat van een ander samenvat
 • Hoe teken je je eigen plan duidelijk op papier met een heldere structuur?
 
 
 • Je wilt graag de informatie uit podcasts, boeken, of wat je leert op een andere manier noteren zodat je het onthoudt.
 • Hoe kun je ter plekke zo snel de kern uit een presentatie halen? En zet je het ook nog om in een beeld? Dat vind of lijkt je een uitdaging.
 


Herken je je hierin? Dan is mijn online training Visual notes wat voor jou! Ik ga je hierbij helpen. Lees snel verder.

Denk je eens in dat…

Dat kun je allemaal met mijn training Visual Notes. Snel & Simpel visuele aantekeningen met impact!

Waarom visual notes?

Visuele aantekeningen, sketchnotes, visuele notulen, visueel verslag, visual notes.. je kunt het verschillende namen geven. Het gaat om aantekeningen die bestaan uit woorden en tekeningen: tekst en beeld. Je combineert beide met elkaar. Dat heeft enorm veel positieve effecten.

 • Je zet je brein extra aan het werk omdat je zowel je linker- als rechterhersenhelft optimaal benut.
 • Je leert beter, je onthoudt beter en je kunt beter navertellen wat je nou eigenlijk hebt gehoord of gelezen.
 • Je stimuleert je creativiteit
 • Oja, en het is ook nog eens leuk om te bekijken of te delen met anderen.

Want denk ook eens aan die vergadering. Visuele notulen zijn inspirerend om te bekijken. Je maakt meer impact, de tekeningen zorgen voor een gedeeld beeld en is helpend in processen. Mensen scannen lappen tekst en lezen niet alles zorgvuldig. Met visuele notulen pak jij de aandacht.

Het proces van visuele aantekeningen maken brengt je helderheid en je onthoudt informatie beter.

Enthousiaste deelnemers van de kickstart zakelijk tekenen

Resultaat

Na deze training:

Wil jij hiermee aan de slag en meters maken?!

Voor wie?

De mogelijkheden om deze visuele skills toe te passen zijn eindeloos. Denk aan je eigen aantekeningen tijdens meetings, podcasts, uit boeken. Of geef jij zelf juist trainingen of online cursussen? Ben je zelf ondernemer en wil je in plaats van foto’s je eigen beelden maken?  Maak gebruik van visual notes om je kennis te delen.

Hoe je dat doet, leer ik je in deze training. In mijn training krijg je hier een goed beeld bij. Want je kunt je voorstellen dat bij een training visual notes, je niet alleen maar mijn hoofd in beeld ziet. Je ziet mijn werkwijze en ik teken regelmatig mee met de inhoud.

Het brengt je helderheid, duidelijkheid, inspiratie en creativiteit. Het verandert je werkwijze. Door te tekenen denk je op papier.

Dus de vraag is eerder: voor wie niet? 

Dus ben je: ondernemer, trainer, managementassistent, notulist, projectondersteuner, coach, beleidsaviseur, docent, contentmaker, teamleider, psycholoog, manager of vul het maar in: dit is wat voor jou! 

Waarom ik?

Meer dan 12 jaar heb ik bij de overheid gewerkt als communicatieadviseur. De kern uit een verhaal halen en duidelijk overbrengen doe ik al jaren. Wat mij in al die jaren opvalt, is dat simpel communiceren voor veel mensen niet zo makkelijk is. Laat staan dat je gaat tekenen. In 2016 ontdekte ik de kracht van tekenen en sindsdien zet ik tekeningen in om een boodschap te vertellen.

Ik teken vaak live bij evenementen, teamsessies, brainstorms of heidagen. Ik zie ogen oplichten als de informatie in beeld is gebracht. Als mensen hun inhoud letterlijk terugzien in tekeningen. Hoe waardevol het in het proces is. Een visueel verslag brengt verbinding tot stand.

Hoe mooi is het als jij dit zelf tijdens jouw meetings kunt doen?

tekenend aan tafel

Al ruim 250 mensen gingen je voor die tekendrempel over. Van kortere workshops van 2 uur tot een dag, of de online kickstart zakelijk tekenen: ik heb mijn eigen trainingen ontwikkeld die je individueel of met collega’s kunt volgen.

Met deze uitgebreide videotraining Visual Notes maak je kennis met een tak van zakelijk tekenen in de vorm van sketchnotes en graphic recording zoals dat heet: live tekenen bij bijeenkomsten. De verschillen leg ik je in de training uit 😉

Ik geef je praktische tips, voorbeelden en opdrachten, vertel je mijn werkwijze bij live tekenen en mijn gemaakte fouten. Alles wat ik heb geleerd in die 50+ meetings en evementen die ik live meetekende vertel ik jou.

Ondertussen ga je vooral lekker zelf aan de slag. Dus niet alleen maar saai luisteren, je kunt het maken van sketchnotes al oefenen tíjdens het volgen van de training.

Kies jij ervoor om iets nieuws te leren? Kies jij ervoor je collega’s of klanten te verrassen in plaats van te denken ‘wat vinden ze hier wel niet van?’ Ik neem je mee in het proces zodat jij zonder blokkades jezelf een visuele en creatieve boost geeft.

Al meer dan 250 deelnemers gingen je voor!

De modules

In 10 modules leer jij alles over visueel werken, denken en aantekeningen maken.
Hoe je start, hoe je met dat lege papier omgaat, hoe je structuur aanbrengt en de verschillen tussen digitaal en analoog tekenen. Ik vertel je ins en outs over de tools die ik gebruik en toepas. Om de informatie die je leert duidelijk gestructureerd én leuk op papier te zetten. Veel tips en allerlei verschillende leuke opdrachten, waar je zelf mee aan de slag kunt. Je hebt een jaar toegang en kunt de training in eigen tijd en tempo volgen.

Welke variant kies jij?

Zelf aan de slag

Dit krijg je:

Early bird t/m 10 april:
nu 249 exclusief btw
daarna 299 exclusief btw

Bij de betaling kun je kiezen of je een tekenpakket wilt bestellen om meteen goed voorbereid te starten

Visual notes met begeleiding in livesessies

Dit krijg je:

Early bird t/m 10 april:
nu 399 exclusief btw
daarna 449 exclusief btw

De eerste modules van de training komen 17 april 2023 online. Je kunt dan meteen zelf aan de slag. Module 5 t/m 10 volgen eind april – begin mei. Als je kiest voor de versie met begeleiding krijg je de uitnodigingen voor 5 online livesessies. De livesessies motiveren je en je kunt al je vragen stellen en natuurlijk gaan we ook samen aan de slag met opdrachten en oefenen met live verslaglegging.

Data livesessies:
Maandag 17 april 10.00 – 11.30 uur Kick-off
Maandag 8 mei 14.00 – 15.30 uur
Dinsdag 23 mei 19.30 -21.00 uur
Maandag 5 juni 14.00 – 15.30 uur
Vrijdag 16 juni 10.00 – 11.30 uur 
Kun je er niet bij zijn? Je kunt het nakijken!

 

Opzet van de training

Nog nooit een online training gevolgd? Ik vind het zelf ideaal. Je kunt het volgen waar en wanneer het jou uitkomt

Alles in een keer kijken of elke week een module? Kan allemaal.
Er is een online leeromgeving waar de 10 modules staan. Ik heb korte video’s gemaakt, zodat het behapbaar is en gemakkelijk terug te zoeken. Je kunt het zelfs via de Huddle app op de camping bekijken, al raad ik je wel aan om het op een computer, laptop of tablet te kijken.

Het voordeel is ook dat je in dat jaar de training zovaak kunt kijken als je wilt, voor het geval je een opfrisser nodig hebt. 

Je kijkt bij de video’s over mijn schouder mee, dus je ziet mijn werkwijze. Handig!

Je kunt kiezen voor de variant waarbij je zelf aan de slag gaat, of de variant met begeleiding en online livesessies en community. Ook mag je de online sessies een jaar lang meedoen als er een volgende ronde komt!

Hallo_Visual_Notes!

Twijfel je nog?

Ben je heel enthousiast maar heb je ergens nog twijfel? Dan ben ik benieuwd waar die twijfel zit. Bekijk ook even de veelgestelde vragen. Dit is een skill waar je nog altijd profijt van gaat hebben.

Niet naar verwachting? Geld terug

Heb je het gekocht en vind je het echt niks? Heb je niks geleerd of is het niet naar verwachting? Dan krijg jij je geld terug, mits je dat binnen twee weken na aankoop aangeeft (en voor de vroege kopers: binnen 2 weken na start van de cursus).

FAQ

De training bestaat uit 50+ video’s in verschillende modules. Het zijn korte video’s die je in eigen tijd en tempo kunt volgen.

Je kunt meedoen met de livesessies als je kiest voor die variant waarbij dat zit. De livesessies vinden plaats op:

Maandag 17 april 14.00 – 11.30 uur Kick-off
Maandag 8 mei 14.00 – 15.30 uur
Dinsdag 23 mei 19.30 -21.00 uur
Maandag 5 juni 14.00 – 15.30 uur
Vrijdag 16 juni 10.00 – 11.30 uur Afsluiting

Kun je niet aanwezig zijn bij de livesessies, geen probleem. De sessies worden opgenomen, zodat je ze achteraf kunt bekijken.

17 april komen de video’s online. Het kan zijn dat ze in 2 delen online komen zodat je niet in een keer alles kunt doen, maar stapsgewijs. Sowieso kun je 17 april met het eerste deel starten.

Papier, een fineliner en een aantal stiften heb je nodig. Bij de variant met begeleiding ontvang je thuis een startpakket met schetsboek, fineliners en markers waarmee je direct goed van start kan. Als je zelf aan de slag gaat kun je bij het afrekenen kiezen om een starterspakket te bestellen.

Jazeker. Deze training is gericht op het maken van visuele aantekeningen, dus de factor tijd komt hierbij kijken. Wil je de stap naar live tekenen of tekenen in vergaderingen maken, dan is dit absoluut een meerwaarde. Je gaat hierbij echt aan de slag met inhoud ‘van een ander’ uit een talk of boek. Er zit deels overlap in qua basis. Ik geloof in de kracht van herhaling, hoe meer je oefent hoe beter. Er zitten heel veel voorbeelden en opdrachten in.

Voor wie niet? Het maken van sketchnotes is voor iedereen een handige skill om te leren. Ben je docent, projectondersteuner, projectleider, beleidsadviseur, wmo-consulent, psycholoog, ondernemer, trainer of coach… in elk vak kun jij dit inzetten. En ook privé. Denk aan je favoriete recept, het maken van een persoonlijk reisdagboek met visuele aantekeningen, een gezinsplanning, je to do lijst, je persoonlijke doelen. Ben je al overtuigd?

Je krijgt na betaling toegang tot de online leeromgeving wanneer de video’s online staan. In meerdere modules die bestaan uit korte video’s kun jij in je eigen tijd en eigen tempo de training volgen. Er zit tekst bij, opdrachten en natuurlijk voorbeeldmateriaal. Ook vind je een digitaal werkboek dat je zelf kunt printen of erbij kunt bestellen. Op deze manier kun je vaker de video’s kijken en tot een jaar na aankoop heb je toegang.

Ik ga in de training in op digitaal tekenen en vertel welke tools ik gebruik en over mijn aanpak. De verschillen tussen digitaal en analoog tekenen. Ik ben zeker van plan hier apart nog iets voor te maken, wat dan een nuttig vervolg is op mijn bestaande trainingen.

Als het even kan, is het mooi dat je het met je werkgever onderling regelt en jij via mijn systeem de betaling zelf voldoet. Je kunt ook kiezen voor betalen op factuur. Stuur die dan zelf door naar je werkgever. Het is niet mogelijk dat er bepaalde codes en routes op de factuur komen. Als dat echt nodig is voor je werk, reken ik 25,00 administratiekosten.

Dat kan ook. De live training is alleen niet gericht op visual notes in de vorm van live tekenen en specifiek visuele aantekeningen. Op mijn website vind je ook de live trainingen terug.

Zeker! Dat kan als jullie allemaal de training kopen. Ieder heeft wel een eigen inlogcode die voor persoonlijk gebruik is. Ik ga ervan uit dat je daar eerlijk mee omgaat  Heb je interesse om de training met een grotere groep collega’s te volgen, laat het me dan even weten, dan kijk ik wat de mogelijkheden zijn.

Ik leer je hoe je visuele aantekeningen maakt. Over beeld en tekst en hoe je dit combineert, het proces van opbouw en duidelijke structuur aanbrengen, welke vaardigheden van belang zijn bij tekenen tijdens een meeting en je gaat ontzettend veel oefenen met leuke en nuttige opdrachten. Naast dat je leert weet ik zeker dat je ook veel plezier gaat beleven.
In korte video’s zijn theorie, voorbeelden en opdrachten afgewisseld. Jij kunt de video’s volgen en tegelijkertijd tekenen. Ook geef ik extra opdrachten die je zelf kunt doen.

Nee, daar is deze training niet op gericht. Je leert wel ontzettend veel over mijn aanpak. Ook is er in de livesessies bij de variant met begeleiding ruimte om dat soort vragen te stellen. Wil je hier echt meer over weten, dan kun je me een bericht sturen. 1 op 1 begeleiding met ondernemerstips is zeker bespreekbaar. Na de lancering van deze training 😉

Volgens mij is het wel duidelijk, tekenen kan iedereen. Ja echt, ook jij. Het gaat hierbij niet om hoe mooi het is, maar dat het duidelijk is. Je hoeft dus geen ervaring te hebben met zakelijk tekenen. En in deze training is tekst vooral ook heel belangrijk. 

Met deze online training kun jij de lessen zo vaak mogelijk terugkijken. Je bent er langere tijd mee bezig, kunt elke keer korte stukken leren én kunt ermee aan de slag wanneer en waar het je uitkomt. Samen met de online livesessies ga jij hier heel veel aan hebben!

Ga jij voor die visuele boost en maak jij met impact aantekeningen?!

© 2019-2022 COPYRIGHT SCHETSFABRIEK | PRIVACYVERKLARING | ALGEMENE VOORWAARDEN