Digitaal tekenen met Procreate

In 2 uur wegwijs en jij maakt je eigen tekeningen digitaal

Je zet tekenen in voor je werk en doet dat nu nog op papier.

Digitaal tekenen met Procreate

Dan is deze online sessie digitaal tekenen wat voor jou!
De les van 2 uur is heb ik onlangs gegeven. In september geef ik weer een sessie. Wil jij nu al aan de slag? Dan kun je de opname van de online sessie direct bekijken waarin ik je alles wat je nodig hebt voor zakelijk tekenen leer over de app Procreate voor IPad.
Zodat jij in een handomdraai je digitale tekeningen in kunt zetten voor je website, social mediakanalen, in je plannen of presentaties. 
Je ontvang er een handboek met opdracht bij in je mailbox.

Waarom zou je digitaal tekenen?

Ik ga je hierbij helpen. Wees wel gewaarschuwd: je bent heel snel gewend en gebruikt binnen no time de snelle bewegingen op papier, zoals ik ook vaak heb 😉 Of je kunt niet meer stoppen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Vind je dit niet erg, lees dan snel verder!

Voor wie?

 • Voor als je een basistraining zakelijk tekenen hebt gedaan en er meer mee wilt doen om je tekeningen ook echt goed in te kunnen zetten.
 • Of als je ondernemer bent en je wilt snel een paar eigen beelden kunnen maken.
 • Maar ook als je gewoon wilt tekenen ter ontspanning ‘s avonds op de bank. Waarschijnlijk ga je het zo leuk vinden dat dit sowieso gebeurt, ook als je het voor je werk wilt gebruiken.

Goed om te weten: het is géén tekentraining. Ik leer je niet tekenen, daar heb ik andere trainingen voor. Natuurlijk gebruik ik het wel als voorbeeld.

Wat je leert:

Ik help je op weg. Ik weet als geen ander hoe lastig het is een nieuw programma onder de knie te krijgen. Dit komt onder andere aan bod:

 • Hoe je je canvas instelt
 • Hoe je kleuren instelt en kleurenpaletten kunt maken op verschillende manieren
 • Wanneer kies je RGB of CMYK
 • Welke handige functies zijn er zodat jij sneller kunt werken? 
 • Welke brushes zijn fijn voor zakelijk tekenen?
 • Hoe beheer je je lagen en maak je daar effectief gebruik van?
 • Hoe deel je je gemaakte werk?
 • Hoe kun je een simpele animatie maken (een bewegend poppetje bijvoorbeeld)?
 • Welke accessoires zijn handig?

Resultaat

 • Na deze sessie heb jij ontzettend veel handige tips & tricks gekregen en kun jij aan de slag in Procreate.
 • Je kunt jij je eigen tekeningen digitaal maken en gebruiken voor werk of privé. Je eigen tekeningen voor kaarten, bij je beleidsplan, of achtergrond. Bedenk het maar, er gaat een wereld voor je open!
 • Leer van elkaar in de groep
 • Heb je vragen na de tijd nog? Stuur ze gerust

Praktisch

De les is online via Zoom en is al geweest. Je online vragensessie is op

Woensdag 12 juli 2023 10.30 - 11.30 uur

Kun je er niet bij zijn? Er komt een replay dus je kunt beide sessies nakijken op je eigen gemak en tempo. Stuur je specifieke vragen vooraf naar mij toe en ik behandel die in de sessie.

Investering: € 79 ex btw (95,59 inclusief) Voor dit bedrag bespaar je urenlang dingen zelf uitzoeken en kun je meteen aan de slag!

Over mij

Sinds ik in 2017 zakelijke visuals maakte voor mijn baan destijds heb ik direct de stap van papier naar digitaal tekenen gemaakt. Ik liep ertegenaan dat ik mijn tekeningen niet goed kon delen of plaatsen en wilde het gemak van digitaal tekenen inzetten. Het werkt een stuk sneller en efficienter. Ik heb een aantal programma’s geprobeerd en al heel gauw de keuze gemaakt voor Procreate.
Inmiddels teken ik daar nog steeds mee. Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden.

Van complete praatplaten tot snel wat uitschetsen of pakkende losse illustraties die je tig keer kunt inzetten: dat doe ik allemaal in Procreate.

Procreate werkt snel en intuitief en het is heel fijn als je de handigheidjes weet. En ik leer nog steeds bij. Ik weet uit ervaring ook hoe lastig een nieuw programma onder de knie krijgen is, en ik kreeg er veel vraag naar. Dus hier is de training dan eindelijk!

Procreate is zeker niet heilig, en daar ga ik je uiteraard ook over vertellen. Ik kan er echter uitstekend mee uit de voeten, anders tekende ik wel met een ander programma.

Wil je in de zomer je tekenskills verder ontwikkelen zodat jij zelf je eigen tekeningen digitaal kunt maken? Kies dan voor de opnamen van de sessie die je direct kunt bekijken. Je kunt het tot een jaar na de tijd bekijken.

FAQ

Voor iedereen die kennis wil maken met simpel tekenen in zakelijke setting maar hier geen uren aan kwijt wil zijn. Het mooie is: je kunt het overal toepassen! Werk je in het onderwijs, dan zorg jij dat de leerlingen aan je lippen hangen als jij tijdens de uitleg ook tekent. Leg als financieel expert duidelijker uit hoe die complexe informatie in elkaar zit. Geef je presentaties, wil je meer verduidelijking in gesprekken of je content versterken met duidelijke beelden: dan is dit wat voor jou. Na deze training kun je het zelf!

De opname duurt ruim 2 uur waarin ik in een groep het programma doorneem en vragen behandel. Je bekijkt het alsof je erbij was, alleen kun je geen live vragen stellen. Wel direct op pauze zetten of terugspoelen  als het te snel gaat 😉  Op woensdag 12 juli is er nog een vragenuurtje van 10.30 tot 11.30 uur. 

Zeker, want ten eerste kun jij zeker weten wel tekenen. Je kunt het alleen nog niet zo als jij zelf voor ogen hebt. Als kind tekende je ook gewoon. Ook heb ik daar trainingen voor dus wil je de stap maken en meteen over naar digitaal, dat kan dus. En wist je dat het gemiddeld 20 uur kost voordat je iets onder de knie hebt? Dus je hebt nog wat oefentijd te gaan om het zakelijk tekenen eigen te maken. Fietsen kon je ook niet in een dag 😉

Nee, dat leer ik je niet in deze training. Deze training is echt gericht op Procreate en hoe het werkt, zodat jij snel tekeningen kunt maken. Ik heb andere trainingen waar ik je leer zakelijk tekenen.

Dat is natuurlijk een persoonlijke vraag. Ik doe het allebei. Het grote voordeel van digitaal tekenen is de veelzijdigheid, dat zal ik je ook laten zien. Het gevoel is anders en echt wennen. Ook daar heb ik wat materialen voor zodat het meer lijkt alsof je op papier tekent. Je weet het pas als je het hebt uitgeprobeerd.

Dat kan als jullie allebei de training kopen. Je mag je inlogcodes niet delen met anderen en ook de replay niet doorsturen, ik ga ervan uit dat je daar eerlijk mee omgaat. 🙂

Je kunt zelf via ideal betalen en achteraf de factuur die je in je mailbox ontvangt declareren bij je werkgever. Ik werk niet met eventuele inkoopcodes. 

Ik organiseer fysieke live trainingen zakelijk tekenen, maar nog niet gericht op digitaal tekenen. Doordat het online is kun jij meekijken met mij en het vaker terugkijken, mijn ervaring is dat dit fijn werkt. En je hoeft er niet voor op pad 🙂