Praatplaat

In een oogopslag jouw verhaal in tekeningen

Je wilt jouw fantastische plan of ambitie vertellen aan jouw publiek. Collega's of medewerkers, bestuurders, inwoners. Hoe breng je dat verhaal beknopt, simpel en duidelijk over en ook nog zodat het de aandacht trekt?

Je wilt wel dat ze het begrijpen. Want de kans dat dat geschreven document er vaak bij wordt gepakt is klein.
Daar leent een praatplaat of infographic zich bij uitstek voor. Een praatplaat is een visuele weergave die jou helpt je verhaal duidelijk en op een aantrekkelijke manier te vertellen. In een oogopslag te zien in duidelijke tekeningen.

Met een praatplaat breng ik de essentie van jouw complexe verhaal in tekeningen simpel over.

Je kunt de plaat digitaal of geprint een duidelijke plek geven. Een document dat niet onderin de bureaula verdwijnt!

Je wilt je verhaal duidelijk vertellen met een praatplaat?

aanvraag schetsfabriek
Stap 1

Aanvraag

Heb je een vraagstuk waar ik je bij kan helpen? Waarom en voor wie wil je een praatplaat inzetten? Heb je een tijdpad in gedachten? Stel je vraag zo concreet mogelijk en stuur al wat beknopte informatie mee. Ik kijk of ik ruimte heb en stel een offerte voor je op. Samen bepalen we de kern na akkoord op de offerte. 

schets schetsfabriek
Stap 2

Overleg & Schets

We plannen een online overleg waarin we het plan bespreken. Ik stel vragen en zo komen we vooraf tot een scherp verhaal. Dit helpt enorm in het proces hoor ik vaak terug. Ik ga voor je aan de slag om de kern van je verhaal in heldere tekeningen weer te geven in een overzichtelijke plaat. Je ontvangt een ruwe schets waar je feedback op geeft.

de kern in beeld
Stap 3

Uitwerking

Ik pas de ruwe schets een keer aan tot het verhaal staat. Je hebt akkoord gegeven op de schets en kunt achteroverleunen. Ik kijk zorgvuldig naar de kleuren, maak een passend geheel in de kleuren van jouw organisatie zodat de kern nog beter tot zijn recht komt.

Stap 4

Visual klaar voor impact!

Na de laatste kleine aanpassingen is je plaat is klaar! Klaar om impact te maken bij anderen met je verhaal duidelijk in beeld.

Hang het op, deel het in een presentatie en vertel pakkend jouw verhaal!

Meer over mijn werkwijze

Prijsindicatie pakket praatplaat

Dit zit er in het pakket:

Ga jij voor impact met je verhaal in één getekende plaat?

Ik help je graag.