Praatplaat

In een oogopslag jouw verhaal in tekeningen

Je wilt een praatplaat laten maken om jouw fantastische plan of ambitie vertellen aan jouw publiek. Collega's of medewerkers, bestuurders, inwoners, klanten. Je wilt dat het verhaal aankomt. Geen document vol lappen tekst over de schutting gooien en red je er maar mee. Zonde van het zorgvuldige proces dat eraan vooraf ging. Want wie leest dat nou echt?

Je wilt dat je medewerkers, klanten of publiek jouw verhaal begrijpen. Dat het impact maakt. Daar kan ik je bij helpen.

Ik help je jouw verhaal beknopt, simpel, duidelijk én leuk over te brengen zodat het de aandacht trekt en continu onder de aandacht blijft. Daar leent een praatplaat of infographic zich bij uitstek voor. Een praatplaat is een visuele weergave die jou helpt je verhaal duidelijk en op een aantrekkelijke manier te vertellen. De kracht zit in niet alles willen vertellen. Je wilt dat het belangrijkste uit jouw verhaal goed aankomt bij jouw doelgroep. Ik help je daarbij en geef mijn advies. Met mijn achtergrond als communicatieadviseur stel ik de vragen om de kern boven tafel te krijgen.

Dus: wil jij jouw verhaal met meer emotionele waarde overbrengen dan droge tekst? Zorgen voor een lach of een a-ha moment, neem dan contact met mij op. Hieronder zie je hoe het proces eruit ziet.

Met een praatplaat breng ik de essentie van jouw complexe verhaal in tekeningen simpel over.

Je kunt de plaat digitaal of geprint een duidelijke plek geven. Een document dat niet onderin de bureaula verdwijnt!

Je wilt je verhaal duidelijk vertellen met een praatplaat?

J

Jij wilt een praatplaat. Daar kan ik je bij helpen. Ik ben de schakel om jouw complexe verhaal simpel in beeld te brengen. Daar gaat een proces aan vooraf. 

aanvraag schetsfabriek
Stap 1

Aanvraag & offerte

Heb je een vraagstuk waar ik je bij kan helpen? Waarom en voor wie wil je een praatplaat inzetten? Heb je een tijdpad in gedachten? Goed om te weten: ik plan vooruit en heb gemiddeld over een maand ruimte of later ruimte in mijn agenda.

Stel je vraag zo concreet mogelijk en stuur al wat beknopte informatie mee.  We plannen een intake in waar we je vraag verder bespreken. Daarbij maak ik ook een mogelijke planning: Handig voor mij, maar ook voor jou waar je rekening mee kunt houden. Ik stel een offerte op waar je akkoord op geeft om door naar stap 2 te gaan.

schets schetsfabriek
Stap 2

Overleg & Schets

We gaan samen aan de slag!  Ik stel vragen en zo komen we vooraf tot een scherp verhaal. 

Dit helpt enorm in het proces hoor ik vaak terug. Ik ga voor je aan de slag om de kern van je verhaal in heldere tekeningen weer te geven in een overzichtelijke plaat. Je ontvangt een ruwe schets waar je feedback op geeft.

de kern in beeld
Stap 3

Uitwerking

Ik pas de ruwe schets een keer aan tot het verhaal staat. Je hebt akkoord gegeven op de schets. Ik werk de schets uit en kijk zorgvuldig naar de kleuren, maak een passend geheel in de kleuren van jouw organisatie zodat de kern nog beter tot zijn recht komt.

Stap 4

Visual klaar voor impact!

Na de laatste kleine aanpassingen is je plaat is klaar! Klaar om impact te maken bij anderen met je verhaal duidelijk in beeld.

Ik stuur je de plaat toe inclusief de losse delen zodat jij je de plaat optimaal inzet in je communicatie.

Hang het op, deel het in een presentatie en vertel pakkend jouw verhaal!

Meer over mijn werkwijze

Prijsindicatie pakket praatplaat

Dit zit er in het pakket:

Ga jij voor impact met je verhaal in één getekende plaat?

Ik help je graag.