Diensten

Zakelijk tekenen: praatplaat en meer

Je wilt een project, proces of beleid duidelijk uitleggen. Hoe zorg je dat wat jij wilt zeggen meteen duidelijk overkomt? Ik geloof in de kracht van tekeningen als communicatiemiddel. In een wereld waar alles tegenwoordig om beeld draait, valt bij veel organisaties nog genoeg te winnen. In plaats van dikke geschreven documenten ga ik voor meer gebruik van beelden, in mijn geval tekeningen.

Waarom tekeningen als communicatiemiddel?

 • Met tekenen kom je direct tot de kern, wat je écht wilt zeggen
 • Tekeningen blijven beter hangen
 • Tekeningen vallen op en trekken de aandacht

Door tekeningen en tekst te combineren maak je meteen duidelijk waar het om gaat. Ik kan je daarbij helpen!

Stefanie

Zakelijke visuals en illustraties

Ik heb jarenlang als communicatieadviseur gewerkt bij een overheidsorganisatie. Ik weet in een handomdraai de kern uit een verhaal te halen en het over te brengen in tekeningen.

Waar kan ik je bij helpen?

 • Praatplaten
 • Visueel verslag van een bijeenkomst
 • Ondersteunende illustraties

Mijn stijl kenmerkt zich als vrolijk en simpel. Meer van mijn werk zien? Bekijk mijn portfolio.

Je wilt je verhaal duidelijk vertellen met een praatplaat?

aanvraag schetsfabriek

Stap 1. Aanvraag

Heb je een vraagstuk waar ik je bij kan helpen? Stel je vraag zo concreet mogelijk en ik stel een offerte voor je op. Samen bepalen we de kern na akkoord op de offerte.

schets schetsfabriek

Stap 2. Schets

Ik ga voor je aan de slag om de kern van je verhaal in heldere tekeningen weer te geven in een overzichtelijke plaat. Je ontvangt een ruwe schets waar je feedback op geeft.

de kern in beeld

Stap 3. Uitwerking

Je hebt akkoord gegeven op de schets en kunt achteroverleunen. Ik ga aan de slag en maak een passend geheel in kleur zodat de kern nog beter tot zijn recht komt.

praatplaat

Stap 4. Visual klaar voor impact!

Na de laatste kleine aanpassingen is je plaat is klaar! Klaar om impact te maken bij anderen met je verhaal duidelijk in beeld.

Meer over mijn werkwijze

schetsfabriek praatplaat werkwijze
 • Wil je met mij samenwerken? Leuk! Ik denk met je mee en geef visueel advies. Met mijn communicatieachtergrond weet ik de tot de kern te komen en die goed over te brengen in beeld.
 • Om kennis te maken plannen we een telefonisch gesprek of videogesprek in.
 • Ik houd rekening met de kleuren van jouw huisstijl.
 • Het proces van een praatplaat duurt een aantal weken. Zorg dat je op tijd je aanvraag indient. Mijn agenda plan ik ruim van tevoren in. Is er spoed bij? Geef dat vooraf aan, dan kijk ik wat mogelijk is.
 • Ik teken praatplaten digitaal. Je ontvangt een bestand in hoge resolutie in pdf en png op 300 dpi.
 • Prijsindicatie: Een praatplaat maak ik doorgaans van € 850,00 tot € 1.250,00 exclusief btw. De prijs is afhankelijk van de hoeveelheid informatie en complexiteit. Er kunnen geen rechten aan deze prijsindicatie worden ontleend.

Illustraties

Je hebt een presentatie, programma, e-book, website of content geschreven, en je wil dit aansprekend presenteren. Ik maak ook losse ondersteunende illustraties die jouw inhoud versterken. Illustraties of iconen ondersteunen tekst en het geheel ziet er aantrekkelijker uit. Kijk eens op mijn portfolio of Instagram om een beeld te krijgen. Stuur me een bericht met je verzoek en ik denk graag met je mee.

huisportret roze
Schetsfabriek | Stefanie Jansen | Illustrator

Overige illustraties

Heb je een andere vraag? Ik denk graag met je mee!