Favoriete tekenmaterialen zakelijk tekenen op papier

stiften getekend zakelijk tekenen

Favoriete tekenmaterialen zakelijk tekenen op papier

Als je net begint met zakelijk tekenen denk je misschien: welke materialen kan ik het best gebruiken? Snap ik helemaal! Je hebt in principe aan een pen of stift genoeg om duidelijk te maken wat jij bedoelt in simpele tekeningen.

Maar het is wel fijn om een aantal fijne stiften te hebben als je er meer mee aan de slag gaat. Goed materiaal draagt bij aan je tekeningen, een kleur of schaduw kan net wat extra geven zonder dat het veel moeite kost.

Ik adviseer ook altijd om te beginnen met zakelijk tekenen op papier. Ik teken zelf veel digitaal in opdracht, maar op papier leer je echt de vormen maken en motoriek.

Dit zijn mijn favorieten:

Met stip op 1 qua stiften: Neuland.

๐ŸŸฃ De No.One marker voor kleur en schaduw

๐ŸŸฃ De FineOne Flex (ook Neuland) voor tekst en lijnen. Met deze flexibele punt tekent en schrijft het heerlijk, niet te dun en te dik.

๐ŸŸฃ Stabilo 68. Fijne gangbare stift waar je prima mee kunt tekenen en schrijven (bijvoorbeeld titels). Voor kleine teksten wel wat dik. Op veel plekken verkrijgbaar en ook in heel veel kleuren.

๐ŸŸฃ Schetsboek: van Royal Talens. Ik heb een hele voorraad thuis (voor pakketten), zowel staand als liggend gebruk ik. Harde kaft op A5 formaat heb ik.ย 

๐ŸŸฃ Voor mijn eigen โ€˜notitieboekjesโ€™ om info uit overleggen etc te noteren zweer ik bij de Moleskine. Ik heb de 9×14 met zwarte soft cover zonder lijntjes. Alle ruimte om doodles bij mijn aantekeningen te maken, fijn glad papier om met een fineliner of de FineOne Flex van Neuland op te schrijven.

En zo heb ik nog meer favorieten, ik probeer regelmatig uit en laat mij los in een winkel vol verfspullen of schrijfwaren en ik voel me als een kind in een snoep- of speelgoedwinkel ๐Ÿ˜…

(Enne, deze favoโ€™s zitten ook in mijn tekenpakket die je bij de cursussen kunt bestellen of krijgt!)

 

stiften getekend zakelijk tekenen