Bammetje kaas of rijkgevulde salade

tekening boterham kaas en salade

Bammetje kaas of rijkgevulde salade

Wat is jouw lunch vandaag? Heb je een broodje gehaald, had je een lekkere salade of zaten die eeuwige bammetjes met kaas of appelstroop in je broodtrommel?

Mijn lunch was een heerlijke salade met geitenkaas, appel en walnoten. Rijkelijk gevuld. Eigenlijk had ik vanochtend geen zin om die te maken, maar ik weet hoe blij ik ermee ben als het lunchtijd is. Heel vaak gun ik mezelf die tijd niet, terwijl ik het zoveel lekkerder vind.

De ene keer maak ik een salade geitenkaas en de andere een met kikkererwten of bieten. Ik kijk wat er in de koelkast ligt en daar bedenk ik wat mee. In plaats van een energiedip heb ik dan juist een boost om de middag mee te starten.

Het is net als met schrijven en tekenen. Je tekst of plan in tekst schrijven – of typen- is veel sneller en makkelijker. Maar geef toe: als je van vergadering naar vergadering hopt, zonder echt concrete uitkomsten, hoe is het dan met jouw energie?

Als je tekent, krijg je nieuwe inspiratie in plaats van een dip en zucht. Net als die gevulde salade die je energie geeft.

Soms denk je geen tijd te hebben, en blijkt het hartstikke mee te vallen. Ik bedoel: een salade maak ik in een paar minuten. Oke, niet zo snel als een boterham, wel veel lekkerder (Ik lust niet eens een ‘plak kaas’ 😝)

Dat is net zo met tekenen. In het begin kost het misschien wat meer tijd, dat heb je echter snel geleerd.

En het geeft -net als een salade- veel meer voldoening.

De vraag is, wat wil je op langere termijn graag. Wil jij het anders aanpakken, dan is daar verandering voor nodig. Beginnen is stap 1.

Ik help je graag met je visuele vaardigheden. Het is namelijk niet zo moeilijk, kost echt niet veel meer tijd en zeker weten dat jij het ook kunt, ook al vertel jij jezelf anders. Het gaat om simpel houden.

Met mijn training Visual Notes help ik je de omslag maken van altijd aantekeningen of plannen in tekst schrijven naar het op papier zetten in beeld. In tekeningen. Hoe maak je een visuele samenvatting van een vergadering, een podcast of training? Zodat je op termijn veel meer verzadigd bent en het bijdraagt aan jouw energie. Want het is naast zinvol ook nog eens hartstikke leuk.

Je kunt de lessen in je eigen tijd en tempo volgen. In 2024 volgt weer een nieuwe ronde met community, livesessies en begeleiding in de groep en op je werk.

Ik ben benieuwd wat morgen je lunch is.

tekening boterham kaas en salade