5 simpele tips om je tekst visueel beter leesbaar te maken

visuele aantekening

5 simpele tips om je tekst visueel beter leesbaar te maken

Hoe maak jij te tekst op een gemakkelijke manier beter leesbaar? Door het meer visueel te maken, zonder dat je meteen alleen maar tekent. Dat kan op talloze manieren.

Hier 3 verschillende voorbeelden, waar je de verschillen ziet.

5 tips:

⭐️ Maak duidelijk visueel onderscheid in je teksten, door o.a. grootte en kleur. Koppen maak je zichtbaar. Door een paar simpele veranderingen maak je het veel beter leesbaar.

⭐️ Combineer je tekst met beeld. Zo zorg je voor een dubbele verwerking van de informatie en onthoud je het beter en het trekt aandacht.

⭐️ Gebruik witruimte om je tekst prettig leesbaar te maken. Dat nodigt veel meer uit om te gaan lezen dan een brei aan elkaar gesloten tekst. Optisch scant je oog tekst eerst en met witruimte creëer je overzicht.

⭐️ Maak opsommingen visueel zichtbaar in plaats van ze onopvallend in de tekst te verwerken. Zoals ik hier heb gedaan.

En een inkopper: schrappen en schaven. Wat is echt belangrijk en wat wil jij zeggen?

Bedenk ook: wat wil je zeggen en voor wie maak je het? De visuele versies zijn allebei heel anders. De eerste voor een ander en de tweede voor mezelf om te blijven oefenen én voor mijn plezier.

visuele aantekening

Zelf leren visueler werken?

Door het meer visueel te maken denk je anders na over jouw inhoud. In mijn nieuwe training “Visual notes: snel en simpel impact met visuele aantekeningen’ leer ik je hier alles over hoe jij dit zelf kunt leren. Hoe je dat ook doet tijdens een vergadering, bijvoorbeeld. Om zo van van een heel verslag in tekst naar een versie met beeld te gaan.