Tekentip: 1 symbool op meerdere manieren gebruiken

tekentip lampje gebruiken

Tekentip: 1 symbool op meerdere manieren gebruiken

Hoe breng je variatie aan in je tekeningen? Een handige tip daarvoor is om een symbool op verschillende manieren te gebruiken.

Neem het lampje. Een symbool wat je zou kunnen gebruiken om ‘inspiratie’ of ‘idee’ te visualiseren. Best standaard en het meest voor de hand liggend, wél heel handig om mee te beginnen. Vraag jezelf altijd wel af: is een lampje voldoende om uit te leggen wat ik bedoel? Dekt het de lading?

Je kunt een simpel symbool tekenen, maar er ook meer mee doen:

💡 Door er een handeling bij te verzinnen. Teken er 1 of meerdere, en door een poppetje erbij te tekenen maak je er een handeling van. Probeer uit wat er allemaal in je opkomt. Zie hier mijn voorbeelden: Inspiratie overbrengen. Inspiratie meenemen. Inspiratie in overvloed. Gebrek aan inspiratie. Spelen met ideeën.

💡 Variëren in grootte. In plaats van klein kun je het levensgroot maken. Dat zorgt voor een fijne afwisseling.

💡 Wat ik nu achterwege heb gelaten, is tekst. Door tekst erbij te gebruiken maak je het helemaal duidelijk wat jij bedoelt. Iemand anders kan er namelijk iets anders in zien, een andere associatie hebben.