5 tips hoe een visueel verslag te gebruiken na de bijeenkomst

visueel verslag

5 tips hoe een visueel verslag te gebruiken na de bijeenkomst

Je organiseert een bijeenkomst, hebt een live tekenaar erbij uitgenodigd om de inhoud van de dag op een leuke, duidelijke manier vastgelegd te hebben.

Waardevol dat je direct aan het eind concreet het resultaat en alle take aways of nuttige input voor je ziet. Maar je wilt de inspiratie en positieve vibe ook ná de tijd vasthouden. Je organiseert tenslotte niet zomaar iets.

5 voorbeelden wat je met zo’n kleurrijk naslagwerk van jouw sessie kunt doen:

1. Stuur het na de tijd naar deelnemers toe. Per mail, of als kaart met een toepasselijke tekst. Als bedankje of reminder om de aandacht scherp te houden.

2. Licht verschillende punten uit het verslag meerdere keren uit. Zo kun je de verschillende onderwerpen vaker onder de aandacht brengen en het is steeds anders, en draagt bij aan het grote geheel. Het beeld heb je er al bij 😉

3. Druk het op groot formaat af en hang het op kantoor op. Zo blijft het onder de aandacht. In vergaderruimtes, de kantine, naast je werkplek. Denk ook eens aan de koffieautomaat of de binnenkant van de toiletdeur. Zo’n visueel verslag is leuk om wat langer naar te kijken als je verder ‘niets’ aan het doen bent.

4. Gebruik de grappige momenten van de dag in je communicatie. De dingen waar iedereen om moest lachen komen sowieso terug in het verslag, maar je kunt ze er meer mee doen. Humor verbindt! Die lach op het gezicht tover je terug als je die grap nog eens op een andere manier gebruikt. Ga er eens creatief mee om. Dat is in elke situatie anders.

5. Een open deur: gebruik het gewoon regelmatig en laat het terugkomen. In teamvergaderingen, in presentaties, intranet of social media. Laat zien wat je doet, waar je mee bezig bent en waarom. Want die bijeenkomst gaat vaak over het waarom en het helpt om daar naar terug te grijpen om het grotere plaatje te zien.