De kracht van dagelijks oefenen

de kracht van kleine stappen in een tekening

De kracht van dagelijks oefenen

De kracht van dagelijks oefenen.
Consistentie. Elke dag oefenen met iets zorgt ervoor dat je er beter in wordt. Dat is niet alleen met tekenen zo, maar met alles.

Fietsen kon je niet in één dag.

De eerste keer dat je kookte, was dat vast geen driegangenmenu.

Mijn zoon en dochter die uren, dagen, weken zaten te oefenen op de trampoline om bij de salto te landen op hun voeten. Dat lukte niet meteen.

De eerste rijles dacht je bij het eerste verkeerslicht vast ook niet: ‘Wat een eitje, tegelijk die koppeling omhoog laten komen, schakelen, sturen en het verkeer in de gaten houden.’ Ik tenminste niet.

De barbell squat met lichaamsgewicht. Daar heb ik 9 maanden voor getraind. Niet 1x per twee weken met wat gewichten sjouwen, maar consistent. Meerdere keren per week.

Mijn tekeningen. Dat doe ik al jaren. En ik leer nog steeds. Maak nog steeds progressie. De tekeningen van het begin kijk ik terug met een glimlach. Niet met schaamte, het herinnert mij van waar ik gekomen ben. Ik zie hoe ik gegroeid ben.

Mijn punt is volgens mij duidelijk. Geef niet meteen op.

Een paar tips:

⭐️ Hou je progressie bij. Maak een habit tracker zodat je elke dag of keer kunt afvinken. Maak foto’s of filmpjes. Het motiveert. Ga ik echt vandaag overslaan?

⭐️ Hou vol. Vooruitgang zie je niet meteen. Dat zie je ook terug in de visual. Progressie gaat niet in een gelijke lijn naar boven, grote kans dat de eerste tijd je juist geen progressie merkt. Of dat je mindere dagen hebt. De volhouder wint. Al die kleine stapjes samen zorgen voor groot resultaat.

⭐️ Geniet van het proces!