‘Ik ben wel creatief in mijn hoofd maar tekenen? Dat kan ik toch niet!’

‘Ik ben wel creatief in mijn hoofd maar tekenen? Dat kan ik toch niet!’

Een zin die ik heel vaak voorbij hoor komen. Tijdens mijn trainingen, of als ik aan iemand vertel wat ik doe. Vooral dat ‘niet kunnen tekenen’.

Je denkt zelf dat het het niet kunt. Als je een idee in je hoofd hebt, lukt het je dan om het op te schrijven in tekst? Ja toch?
En als ik je vraag of je cirkel, een driehoek en vierkant en nog wat vormen kunt tekenen is het antwoord ook ja (geloof mij). Je bedoelt vast dat wat je in je hoofd hebt niet goed op papier krijgt en het perfecte plaatje maken.

Je weet niet hoe je moet beginnen. Hoe je die vormen combineert zodat de ideeรซn in je hoofd ook duidelijk op papier komen te staan. Want met die vormen, kun je echt bijna alles tekenen. Jij ook!

Het mooie is dat het perfecte plaatje helemaal niet hoeft. Het gaat erom dat het duidelijk is. Voor jou, je gesprekspartner of je collega. Die Picasso voor aan de muur is wat anders dan je ideeรซn op papier tekenen. Vormen en teksten combineren zodat er wat duidelijks op papier ontstaat.

Heb je het eigenlijk wel eens geprobeerd? ๐Ÿ˜‰

Ik kan je de basis leren. Door te ervaren dat je het heel simpel kan (moet eigenlijk!), neem je de eerste drempel weg en gaat er een wereld aan mogelijkheden voor je open. Creativiteit, inspiratie en de kracht van verbeelding.

Wil je meer weten? Hier vind je meer informatie over mijn training die ik in het voorjaar weer een aantal keer organiseer op open inschrijving.

ย  ย  ย  ย  ย