Project muurtekening

Project muurtekening

Mijn project muurtekening is geslaagd! Wat ben ik er enorm blij mee. Dit is niet over één nacht ijs gegaan trouwens. Dit project stond bijna een jaar op mijn to do list. Iets met uitstelgedrag omdat ik niet wist hoe ik dit op de muur moest krijgen. En ik dacht dat ik hier heel lang mee bezig zou zijn. De aanloop was lang, maar uiteindelijk had ik de stiftversie in twee uurtjes op de muur staan. Hieronder lees je hoe ik het heb aangepakt.

Al tijden wilde ik dus een tekening op een wit muurtje maken op onze slaapkamer. Op Pinterest vond ik inspiratie en ik kocht het boek van Alli Koch: How to draw modern flowers. Een aanrader trouwens, je leert hier echt hoe de bloemen zijn opgebouwd en dan is het een fluitje van een cent. Vind ik tenminste. Ik had al eens een volledige tekening gemaakt met planten en bloemen, stiften gekocht en een beamer geleend. Helaas kreeg ik die tekening niet goed op de muur, de afstand was te klein. Of het ontwerp te groot, het is maar hoe je het bekijkt 😉

Ik wilde dus een ander ontwerp. Ik besloot dat dit in de kerstvakantie toch echt eens moest gebeuren. Met wat voorbeelden van bloemenbehang op Pinterest ter inspiratie en het boek van Alli Koch erbij heb ik mijn eigen ontwerp op mijn iPad getekend en was meteen tevreden, dit moest ‘m worden. Eén soort bloem vond ik toch wat rustiger dan een complete wilde tuin.

bloementekening

Ik had geen beamer tot mijn beschikking, ik ging het uit de losse pols proberen. Wel eerst met potlood. Het ontwerp heb ik geprint op A4 en dat gebruikte ik als voorbeeld. Met wat spieken met potlood op de muur. En eigenlijk stond dit er meteen wel goed op. Her en der iets bijgetekend en gegumd maar zo moeilijk was het niet! Een uurtje was ik hiermee bezig. Ik had alleen de grote lijnen getekend.

De volgende dag ging ik aan de slag met de stiften (die ik al bijna een jaar in huis had). Ik had ze in drie verschillende diktes: 1,8-2,5 mm, 0,9-1,3 mm en 0,7 mm. Met de dikste deed ik de grote lijnen en middelste versie de dunnere lijntjes. De dunste stift was niet fijn, die was zo dun dat de lijnen uitliepen op de muur.

muurtekening work in progress

Ik heb met mijn iPhone een timelapse opgenomen, gewoon met de timelapsefunctie van de camera. Leuk om achteraf te zien. Met de Top 2000 uit de speakers tekende ik de zwarte lijnen op de muur en violà: twee uur later stond er een mooi bloemenpatroon op! Dit smaakt naar meer. Mijn volgende project wordt de skyline van Zwolle. En dat duurt zeker geen jaar dit keer 😉

muurtekening bloemen