Het verhaal achter Schetsfabriek

Het verhaal achter Schetsfabriek

Hoe en waarom ben ik begonnen met Schetsfabriek? In deze blog zal ik wat meer vertellen over de achtergrond.

Ik werk al jaren als communicatieadviseur bij een gemeente. Dat werk vond (en vind) ik erg leuk, en in vlagen kan ik creativiteit kwijt. Maar ik merk dat ik het meest bruis als ik daadwerkelijk creatief bezig kan zijn. Het kriebelde altijd om meer te doen. Dat geeft mij zoveel energie en blijheid! Dus naast het werk was ik altijd bezig met leuke projecten. Een naaicursus, interieur veranderen, een blog. Eind 2016 begon ik met handletteren.

Toen ik bezig was met tekenen en schrijven kon ik daar avonden mee bezig zijn. De tijd vloog voorbij voor ik er erg in had. Waarom heb ik dat potlood niet eerder gepakt? Vroeger tekende ik altijd heel graag.
In de zomer van 2017 kwam ik voor mijn werk in aanraking met een zakelijk tekenaar van Bureau voor Beeldzaken die tijdens een dag live meetekende, op haar iPad. Wat gaaf! Dat wil ik ook! Ik heb toen een training visual notes en de opleiding tot visueel schrijver: communiceren met tekenen. Met mijn achtergrond als communicatieadviseur een perfecte combinatie. De kern uit een verhaal halen en het op papier te tekenen.

Schetsfabriek | Stefanie Jansen | Illustrator

Op mijn werk maakte ik daar steeds meer gebruik van en ik deelde eens een gemaakte plaat op Linkedin. Daar kreeg ik superveel reacties op! En ook de vraag of ik iets kon betekenen. Euh..ja dat wil ik wel! Maar hoe dan? Ik heb nog geen onderneming, niks. Dat zorgde ervoor dat het balletje ineens snel ging rollen. Al een tijdje nadenkend over de naam. Een heel aantal namen passeerden de revue, maar het was het steeds net niet. Tot ik het ineens had: Schetsfabriek! Een Nederlandse naam, die ik zowel voor zakelijk tekenen als ander illustratiewerk kan gebruiken.

 

Ik kocht een iPad pro (beste aankoop van het jaar!), ik maakte het bekend en kreeg meteen een aantal opdrachten.  Privé maakte ik eens wat portretten voor familie en vrienden en tekende veel voor de lol en deelde dat op Instagram. Ik kreeg daar zoveel leuke reacties op. En ook de vraag of ik in opdracht portretten kon maken. Ja! Toen ik dit najaar werd opgemerkt door een redacteur van Indebuurt Zwolle en werd benaderd voor een interview ging het hard. Mijn gezicht stond ineens op internet en in de krant en de aanvragen stroomden binnen.

Wat veel energie geeft dit! Illustraties gemaakt met liefde waar mensen blij van worden. Hier ga ik zeker verder mee en Schetsfabriek verder ontwikkelen. Je kunt dus bij me terecht voor zowel zakelijk tekenen als illustraties op maat. Stuur me vooral een bericht als je meer wilt weten of een verzoek hebt!